AKP’li Başkan giderayak 14 gayrimenkulü ihaleye çıkardı

featured

AKP tarafından yeniden aday gösterilmeyen Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, seçime 5 gün kala, 10 arsayı satmak üzere ihale yapacak. 25 Mart’ta yapılacak ihalede bir park ve 3 işyerinin de kiralaması yapılacak. CHP Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı Nurettin Sönmez, ihalenin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle dava açtı.

Veysi SAĞLAM / ÇAĞDAŞ HABER

Antalya’da 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi belediyelerin kamu alanlarını satmak üzere açtıkları kritik ihaleler de dikkat çekiyor. Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinde de seçime 5 gün kala kritik bir ihale gerçekleştirilecek. Bu ihale kapsamında 10 arsa satışa çıkarılırken, 3 işyeri de kiralanacak. İhalede kiralanacak alanlar arasında bir de 1500 metrekare büyüklüğünde park alanı bulunuyor.

Mehmet Özeren                                                      Ali Gülen

İHALE KARARINDA AKP ADAYI GÜLEN’İN DE İMZASI VAR

Satış ve kiralama ihalesi AKP tarafından yeniden aday gösterilmeyen Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren tarafından gerçekleştiriliyor. Ancak Gündoğmuş Belediye Başkanlığı’nın 06.03.2024/13 ve 14 sayılı encümen kararlarının altında Özeren’in yerine AKP’den aday gösterilen şu anki encümen üyesi Ali Gülen’in de imzası yer alıyor. Duyurusu yerel basın, internet siteleri ve belediyeye ait ilan panosunda yayımlanan ihale 25 Mart’ta, yani seçime 5 gün kala yapılacak.

Nurettin Sönmez

YÜRÜTMEYİ DURDURMA TALEBİYLE DAVA AÇILDI

CHP Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı Nurettin Sönmez, CHP Gündoğmuş İlçe Başkanı Mehmet Türker Eren ile birlikte ihalenin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Antalya Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Gündoğmuş Belediye Başkanlığı aleyhinde açılan dava dilekçesinde, şu taleplerde bulunuldu:

“Gündoğmuş Belediye Başkanlığı’nın 06.03.2024/13 sayılı ve 06.03.2024/14 sayılı encümen kararına istinaden 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu 45’inci maddesine göre 14 adet taşınmazın açık teklif usulü ile satılması ve kiralanmasına dair kararların haksız ve hukuka aykırı olması nedeniyle iptali isteminden ibarettir…

Tensiben ve tedbiren davalı idarenin savunması alınmadan, iptali istenen idari işleme konu ihalenin 25.03.2024 tarihinde olduğu gözetilerek, kamu yararı gereği, 25.03.2024 tarihinden önce yürütmenin durdurulmasını…

Gündoğmuş Belediye Başkanlığı’nın 06.03.2024/13 sayılı ve 06.03.2024/14 sayılı encümen kararlarına istinaden 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu 45’inci maddesine göre açık teklif usulü ile satılması ve kiralanmasına dair kararların haksız, usulsüz, hukuka ve kamu yararına açıkça aykırı olması nedeniyle iptalini arz ve talep ederim.”

‘APAR TOPAR İHALEYE DUR DEMEK VAZİFEMİZDİR’

Seçime 5 gün kala bu tür ihalelerinin yapılmasının yanlış olduğuna işaret eden Nurettin Sönmez, Çağdaş Haber’e şu değerlendirmelerde bulundu: “Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, 18 uygulaması sonucu belediyeye aksettirilen arsalar satışa çıkarıldı. Ayrıca belediyeye ait dükkanlar kiraya çıkarıldı. İhale 25 Mart’ta yapılacak. Seçime sayılı günler kala Gündoğmuş halkından apar topar koparılmak istenen gayrimenkullerin satışına yönelik idari işleme dur demek Gündoğmuş halkı için vazifemizdir. Gündoğmuş halkının yararına olacak her konuda ve her durumda halkımızla omuz omuza vererek hukuk çerçevesinde mücadelemizi sürdüreceğiz. Gündoğmuş halkı yalnız değildir. Biz biriz beraberiz. Bu haksız ve hukuksuz uygulamalar 31 Mart’tan itibaren halkçı belediyeciliğin yönetime gelmesi ile son bulacaktır. Gündoğmuş halkının çıkarları her şeyden önemlidir.”

4
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’li Başkan giderayak 14 gayrimenkulü ihaleye çıkardı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Çağdaş Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!