CHP’li ozandan AKP’li adaya dava

featured

Antropolog ve halk ozanı Himmet Cansız, “Gül Antalya’m” adlı eserinin Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AKP’li Hakan Tütüncü tarafından seçim kampanyasında izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle dava açtı.

Veysi SAĞLAM / ÇAĞDAŞ HABER

Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AKP’li Hakan Tütüncü, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçim kampanyası boyunca kullandığı “Gül Antalya’m” adlı eseri, antropolog ve halk ozanı Himmet Cansız’dan izin almadan kullandığı gerekçesiyle davalık oldu. Antropolog ve halk ozanı Himmet Cansız, kendi eseri olan “Gül Antalya’m” adlı eserinin Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Kepez Belediyesi’nin mevcut Başkanı AKP’li Hakan Tütüncü tarafından yerel yönetimler seçim kampanyasına kadar, izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle dava açtı.

DAVA AÇINCA SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN KALDIRILDI

Söz konusu, sevilen eserin sözlerini 2020 yılında yazıp bestelediğini belirten halk ozanı Himmet Cansız, eserin 2021 yılında TRT sanatçısı Uğur Önür tarafından da seslendirildiğini söyledi. Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AKP’li Hakan Tütüncü’nün eserini 2023 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Facebook, TikTok ve Instagram gibi sosyal medya alanlarında kullandığını kaydeden Cansız, bunun üzerine dava açtığını hatırlattı. Cansız, mahkeme süreci başlayınca eserinin Tütüncü’nün sosyal medya hesaplarından kaldırıldığını vurguladı.

BEDEL VE TAZMİNAT DAVASI DEVAM EDİYOR

10 bin TL bedelli ve 50 bin TL tazminat talebiyle açılan dava, Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi sıfatıyla görevli Antalya 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülüyor. Mahkemenin konservatuvardan bilirkişi atadığını ve hazırlanan bilirkişi raporunda da bu eserin sözü ve bestesinin kendisine ait olduğunun raporla kanıtlandığını ifade eden Himmet Cansız, şunları kaydetti:

“Mahkeme sürecinde bilirkişi hazırladığı raporla ‘Bu eserin sözü ve bestesi Himmet Cansız’a aittir’ raporunu hazırlayıp mahkemeye gönderdi. Daha sonra arabuluculuk süreci yaşandı. Hakan Tütüncü’nün avukatına konunun sadece hukuki boyutu olmadığını, aynı zamanda etik ve stratejik boyutu olduğunu söyledik. Siyasetçilere önce emeğin, etiğin, sanatın ne olduğunu öğreteceğiz, sonra siyaset yapacaklar mesajını vermeyi amaçladım. Arabulucuda anlaşamayınca, konu davaya dönüştü. Sanatçıların eserleri siyasi ve ticari amaçla izinsiz kullanılamaz.”

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li ozandan AKP’li adaya dava

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Çağdaş Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!