Antalya sandık başına gidiyor

featured

Antalya il genelinde 1 milyon 925 bin 946 seçmen sandık başına gidecek. Türkiye genelinde ise 61 milyondan fazla seçmen 208 bin sandıkta oy kullanacak.

ÇAĞDAŞ HABER – Türkiye’de 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler için geri sayım başladı. Yarın Türkiye genelinde 61 milyondan fazla seçmen yaklaşık 208 bin sandıkta oyunu kullanacak. Seçmen, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri verdikleri oylarla belirleyecek.

32 İLDE 07.00-16.00 SAATLERİ ARASINDA OY KULLANILACAK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye’nin doğusunda yer alan 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis’te 07.00-16.00 saatleri arasında oy kullanılacak.

BATI İLLERİNDE OY VERME SAATLERİ 08.00-17.00

Bu illerin dışında kalan Antalya’nın da aralarında olduğu batı illerinde ise oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi. Oy verme saatlerinin 07.00-16.00 olduğu illerde saat 16.00, diğer illerde saat 17.00’den önce oylar sayılmaya başlanamayacak. Sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler oylarını kullanmış olsalar bile oy vermenin bitim saatinden önce sandıklar kesinlikle açılamayacak.

OY PUSULALARI TEK ZARFA KONULACAK

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van’daki seçmenler, büyükşehir belediye başkanı, belediye başkanı, belediye meclis üyeliği ile muhtarlık ve ihtiyar heyeti için oy kullanacak. Büyükşehir olmayan illerde ise il genel meclisi üyeliği, belediye başkanı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık ve ihtiyar heyeti için oy verilecek. Köylerde ise il genel meclisi üyeliği ile muhtarlık ve ihtiyar meclisi için oy verilecek. Büyükşehir belediye başkanlığı için beyaz, il genel meclisi üyelikleri için turuncu, belediye başkanlığı için mavi, belediye meclisi üyeliği için ise sarı renkli oy pusulası olacak. Oy pusulaları tek zarfa konulacak.

ANTALYA’DA 1 MİLYON 925 BİN SEÇMEN SANDIĞA GİDİYOR

Antalya il genelinde ise 6 bin 40 sandıkta 1 milyon 925 bin 946 seçmen oy kullanacak. Antalya Valisi Hulusi Şahin, geçen gün yaptığı seçim güvenliği toplantısında şu bilgileri vermişti: “Bu seçimde de seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası olmak üzere üç aşamalı olarak seçim güvenlik planlamamızı yaptık. Tedbirlerimizi çok sıkı bir şekilde aldık. Seçim günü 7 bin 349 polis memuru ile 4 bin 171 jandarma personelimiz görev alacak. Sandıkların nakli ve sandık görevlilerinin intikali dâhil tüm tedbirlerimiz hem ilçe seçim kurulları başkanlarımızın riyasetinde ve görevli arkadaşlarımızın koordinesinde tamamlanmış durumda. Ümit ediyorum ki Antalya’mızda pazar günü seçmen iradesi sandığa bağımsız, huzurlu ve sorunsuz bir şekilde yansıyacaktır.” (HABER MERKEZİ)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya sandık başına gidiyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Çağdaş Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!