Antalya’da güvenlik bilgilendirme toplantısı

featured

Antalya’nın Huzuru Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı’nın ilki gerçekleştirildi. Vali Hulusi Şahin, “Türkiye’nin ve Antalya’nın güvenlik ve huzuru için kolluk kuvvetlerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyor. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar Antalya son derece huzurlu ve güvenli bir şehirdir” dedi.

ÇAĞDAŞ HABER – İçişleri Bakanlığı’nın Türkiye’nin Huzuru Projesi kapsamında her ayın ilk haftası gerçekleştirilmesi planlanan Antalya’nın Huzuru Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı’nın ilki gerçekleştirildi. Antalya Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Şahin’in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Burhanettin Erdoğan, Sahil Güvenlik Komutanı Yarbay Tolga Coşkun ve basın mensupları katıldı.

Yaptığı değerlendirmede, bundan sonra her ay bilgilendirme toplantılarının yapılacağını belirten Vali Şahin, “Bugün sizlerle asayiş ve güvenlik konularında 2024 yılının ilk basın toplantısını yapıyoruz. Bundan sonra her ayın ilk haftası, bir önceki ayın asayiş ve güvenlik konularında kolluk kuvvetlerimizin yapmış olduğu faaliyetleri sizlerle paylaşacağımız aylık basın toplantıları düzenleyeceğiz. Hedefimiz Türkiye’nin ve Antalya’nın huzuru. Antalya gibi turizm cenneti bir şehirde birinci önceliğimiz huzur ve güvenlik. Kolluk kuvvetlerimiz Antalya’da yaşamı huzur ve barışçıl bir ortamda tesis etmek için gece gündüz çalışıyorlar” dedi.

YAKALAMA ORANI YÜZDE 50 ARTTI

Vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içerisinde gündelik hayatlarına devam etmelerini sağlamak maksadıyla önleyici faaliyetlere ağırlık verildiğini vurgulayan Vali Şahin, il genelinde asayiş suçları aydınlatma oranının yüzde 90 olduğunu söyledi. Vali Şahin, suçluların adalete teslimi konusunda aranan kişilerin yakalanmasına yönelik 4 bin 69 aranan kişinin yakalandığını, hapis cezası ile aranan 1451 kişinin tutuklandığını ve ifade ile aranan 2 bin 618 kişinin de yakalandığını ifade etti. Vali Şahin, yakalama oranının ise yaklaşık olarak yüzde 50 artış olduğunu söyledi.

ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNE GEÇİT YOK

Şubat ayında organize suç örgütlerine yönelik 9 operasyon gerçekleştirildi; 43 şüpheli kişiye işlem yapılarak 22 kişi tutuklandı. KAFES operasyonları kapsamında ise 3 organize suç örgütü çökertilerek 33 kişiye işlem yapıldı. 20 kişi tutuklandı.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU

Antalya genelinde uyuşturucu ve uyarıcı madde suçundan toplam 1028 olayda 138.2 kilogram ve 26 bin 527 adet uyuşturucu uyarıcı madde ele geçirilerek 1186 şüpheli kişiye işlem yapılarak 125 kişi tutuklandı. Madde bağımlısı ve bimekan kişilerin kullanabileceği alanlar ilçe belediyeleri ile koordineli olarak iş makineleri vasıtasıyla temizlendi. Terörle mücadele kapsamında FETÖ/PYD, PKK/KCK, DEAŞ ve sol terör örgütlerine yönelik 28 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 130 şüphelinin yakalandı. Yakalananlardan 14’ü tutuklanırken, 39 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

GÖÇ VE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI

Türkiye’yi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına fırsat verilmediğini ve fırsat verilmeyeceğini vurgulayan Vali Şahin, Antalya’da 8 ayrı göçmen kaçakçılığı operasyonunda adli makamlara sevk edilen 14 şüpheli organizatör kişiden 11 kişi tutuklandığı, 6 kişinin ise ifadesi alınarak savcı talimatıyla serbest bırakıldığını belirtti. Vali Şahin ayrıca, hâlihazırda Antalya’da toplam 105 bin 8 yabancı uyruklu kişinin oturma izni alarak ikamet ettiğini söyledi.

TRAFİK ÖNLEMLERİ

Antalya il genelinde meydana gelen 1601 trafik kazasında 9 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 1017 vatandaşımızın da yaralandığını belirten Vali Şahin, trafik terörü ile topyekûn mücadele kapsamında vatandaşlarımızın başta kendi can ve mal güvenlikleri açısından araç kullanırken emniyet kemeri takmaları, alkollü ve uykusuz araç kullanmamaları, araç kullanırken cep telefonu ile konuşmamaları gerektiğini vurguladı.

Antalya’nın 640 kilometrelik deniz sınırıyla Türkiye’nin en önemli sahil bölgelerinden biri olduğu belirtilerek, dünya turizminin odak noktası olan Antalya’yı çevreleyen denizlerin jeopolitik ve jeostratejik öneminin her geçen gün arttığı, önümüzdeki yaz döneminden itibaren Muratpaşa, Kalkan ve Kemer’de yeni sahil güvenlik birimleri teşkil edilerek vatandaşlara hizmet verileceği kaydedildi.

148 SEÇİM İRTİBAT BÜROSU AÇILDI

Seçim tedbirleri konusunda gerekli tedbirlerin alındığını belirten Vali Şahin, “Polis bölgesinde 1 milyon 438 bin 704 seçmen 4 bin 294 sandıkta, jandarma bölgesinde 487 bin 242 seçmen 6 bin 40 sandıkta oy kullanacak” dedi.

Vali Şahin, hâlihazırda Antalya il genelinde adaylara ait 105’i polis bölgesinde, 43’ü jandarma bölgesinde olmak üzere toplam 148 seçim irtibat ofisi açıldığını belirtti. (HABER MERKEZİ)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’da güvenlik bilgilendirme toplantısı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Çağdaş Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!