Antalya’nın en güzide okulunda öğrenciye darp

featured

Antalya Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi Müdür Başyardımcısı Ümmiye Baydoğan, etüt saatinde yaramazlık yaptığı gerekçesiyle 10’uncu sınıfta okuyan erkek öğrenciye 2 tokat attı. Öğrencinin yüzü ve kulağı kanlar içinde kalırken, 11 ve 12’nci sınıf öğrencileri eylem yaptı. Okula polis gelirken, dayakçı müdür yardımcısının istifa ettiği bildirildi.

Veysi SAĞLAM / ÇAĞDAŞ HABER – ÖZEL

Antalya’da ortaokul öğrencilerinin hayallerini süsleyen Döşemealtı’ndaki Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi, öğrenciye dayak olayının ardından eylemlere sahne oldu. Edinilen bilgilere göre, darp olayı dün akşam etüt saatinde yaşandı. Afyon’dan gelip okulun pansiyon bölümünde kalan 10’uncu sınıf öğrencisi E.D. okulda etüt saatinde yaramazlık yaptığı gerekçesiyle Müdür Başyardımcısı Ümmiye Baydoğan tarafından darp edildi.

ÖĞRENCİLER EYLEM YAPTI, POLİS GELDİ

Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi Müdürü Hakan Demir’in de tanık olduğu olayda, Hayme Ana Kız İmam Hatip Proje Okulu’ndan geçen yıl Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi’ne görevlendirilen Müdür Başyardımcısı Ümmiye Baydoğan, öğrenciye 2 tokat attı. Bu sırada öğrencinin yüzü ve kulağı kanadı. Olayı duyan okulun öğrencileri polise haber verdikten sonra okulda eylem başlattı. Polis, okula gelerek şikayette bulunmak isteyen öğrencinin ifadesine başvurdu.

İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALDI

Bu sırada okul idaresi öğrenciye şikayette bulunmaması için ikna etmeye çalıştı. Öğrenci de “Müdür yardımcısı, istifa edip bu okuldan giderse ancak o zaman şikayetten vazgeçerim” diyerek şikayetçi olmakta kararlı olduğunu söyledi. Müdür Başyardımcısı Ümmiye Baydoğan’ın öğrenciden özür dileyebileceğini belirterek, ilk başta istifa talebini yerine getirmek istemedi. Olay, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Döşemealtı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iletildi. Müdür Başyardımcısı Ümmiye Baydoğan’ın Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen uyarı üzerine istifa etmek zorunda kaldığı bildirildi.

Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi Müdürü Hakan Demir, gittiği okullarda Ümmiye Baydoğan’ı da müdür yardımcısı olarak görevlendirilmesini sağlıyor.

Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi, Antalya’nın LGS’de puanı en yüksek devlet okulu… Bu nedenle ortaokul öğrencilerinin hayalindeki okulların başında geliyor.

 


 

Öğrenciye dayak olayında gece yarısı açıklaması

Öğrenciye şiddete Eğitim Sen’den sert tepki

 

Okulu öğrenciye dayak olayıyla çalkalandığı gün müdür bey fink atıyordu

 

Eğitim Bir Sen’den ‘tuhaf’ açıklama

 

‘Tuhaf’ açıklamaya Eğitim Sen yanıtı: Sendikacılık iktidara yanaşarak yapılamaz

58
mutlu
Mutlu
18
_zg_n
Üzgün
289
sinirli
Sinirli
44
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’nın en güzide okulunda öğrenciye darp

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

50 Yorum

  1. 2 Kasım 2023, 19:09

    Öğrencilerimizi yaptığı duyarlı davranışlar için kutluyorum.Keske öğrenci rapor alıp şikayetçi olsaydı.

    Cevapla
    • 2 Kasım 2023, 19:28

      Çok teşekkürler, her zamana doğrunun arkasındayız evvelallah

    • 4 Kasım 2023, 03:31

      Okul Müdürünün adamıdır, müdür olayı hemen örtbas etmeye çalışıp, öğrenciye baskı uygulamıştır. Yeter ki onların tarikat cemaat zır cahil ortamı bozulmasın.

      Cevapla
  2. Bu kadın her gittiği okulda nam yapar nasıl böyle bir okula getiriliyor hayret birde müdürü var hep muhteşem ikili

    Cevapla
    • Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi Müdürü Hakan Demir, gittiği okullarda Ümmiye Baydoğan’ı da müdür yardımcısı olarak görevlendirilmesini sağlıyor
      Neden sağlıyor acabaaaa

  3. 2 Kasım 2023, 19:57

    Hak eden hak ettiğini bulsun.

    Cevapla
  4. baska hicbir yerde çalışmamalı böyle eğitimci olmaz olsun

    Cevapla
  5. Siddeti kınıyorum ,öğrencimizden ailesinden özür dilenmeli

    Cevapla
  6. Allah’ın adaleti geç olur ama olur

    Cevapla
  7. Bu okula gelen öğrenciler başarılarıyla seçilerek gelen gözde öğrenciler öğretmen ve idarecileri de bı okadar gözde ve seçilen öğretmenler olmasi gerekiyor ne demek ilkokul ogrencisimi bu yaramazlik yapmış benim evladım da olabilirdi ve bu cocuklar ailelerinden uzakta eğitimde başarılı olma cabasindalar bu olayi yasayan gören o cocuklarin psikolojik olarak ne kadar etkilendigi göz önünde bulundurulmali ve bu şekilde olaylarin tekrar yaşatılması icin bu öğretmenin görevden alınması en dogru karar olur adalet yerini bulsun bı özürle hersey düzelmiyor. oradaki cesaretli öğrencileri de kutluyorum arkadaşları icin birlik olmuşlar

    Cevapla
  8. Bu okula gelen öğrenciler başarılarıyla seçilerek gelen gözde öğrenciler öğretmen ve idarecileri de bı okadar gözde ve seçilen öğretmenler olmasi gerekiyor ne demek ilkokul ogrencisimi bu yaramazlik yapmış benim evladım da olabilirdi ve bu cocuklar ailelerinden uzakta eğitimde başarılı olma cabasindalar bu olayi yasayan gören o cocuklarin psikolojik olarak ne kadar etkilendigi göz önünde bulundurulmali ve bu şekilde olaylarin tekrar yaşatılması icin bu öğretmenin görevden alınması en dogru karar olur adalet yerini bulsun bı özürle hersey düzelmiyor. oradaki cesaretli öğrencileri de kutluyorum arkadaşları icin birlik olmuşlar

    Cevapla
  9. Suratında meymenet yok

    Cevapla
  10. Eğitim bu denli kendine hakim olamayan kişilerin inisiyatifine bırakılamayacak kadar hassas ve ciddi bir konudur. Bundan sonra Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, söz konusu olayla ilgili ve hatta yargının vereceği karar önemlidir. Takipçisi olacağız.

    Cevapla
  11. Bende bir babayim benimde bir oğlum var sık sık okuduğu okula gidiyorum…Ne yazikki herkes eğitim sistemini ve eğitimcileri sucluyor Eğitim ailede başlar…Öğrenciler aralarinda birbirlerine çok galiz küfürler ettiğine tanık oluyorum hatta kız öğrencilerin bile Öğretmeniyle kanlı manli ukala konuşmalara tanık oldum..yorum yapanlara baktimda vurun abaliya yapmışlar bir öğretmen durup dururken öğrencisine neden vurur diye düşünen yok..Hanımlar beyler nesil elden gitmeden neslimize ahlaklı ve düzgün olması yönünde biz ailelere düşen görevleri yerine getirdikmi diye kendimizi sorgulayalim…..

    Cevapla
    • Beyefendi dayak çözüm değildir lütfen bardağın dolu tarafını görün

    • Neden vurur ne demek ya ne hakla çocuğumuza vurabilir? Böyle bir durumda asla olayın peşini bırakmam o kadar uzun boylu değil

    • Helal olsun kardeşim seninle aynı kafadayım öğrenci öğretmenine karşı saygılı olacak kimse durup dururken karşı tarafa vurmaz. Ben de ilkokulda ortaokulda çok dayak yedim ama kabahat bendeydi çok yaramaz biriydim onun için babama şikayet ettim babam da bana ne halt ettin de dayak yedin diye sordu kabahat bende olduğu için sesimi çıkartmayıp çıkaramadım ve yediğim dayakla kaldım. Şimdikiler bırak dayak yemeye öğrenci ye laf söyle söyletmenler benim çocuğuma niye bağırdın diye çemkiriyor. Sonuç olarak birbirine görürse yuvada onu öter ovada… Maalesef çoğu veliler parasını verdim �stediğimi yaparım çocuğuma bağıramaz laf söyleyemez söyleyemez havasından maalesef saygısız bir okul sistemine girdik. Ben de bir bebeğim öğretmene şunu söyledim eti senin kemiği benim nokta.

    • Katılıyorum, seçmece öğrenci diye tepemize çıksın öylemi ,evinde eğitme saldım çayıra mevlam kayıra hiç kimse durduk yere birşey yapmaz ki o bayanda mutlaka annedir

    • 5 Kasım 2023, 18:21

      Çocuk eğitimi, dört yaşına kadar; anne-babasından alır Anne-baba adaylarına zorunlu eğitim konulmalıdır Bu, saygılı, sorumluluk sahibi, nerede nasıl davranacağını bilen, topluma faydalı bireyler yetiştirmek için; şarttır. Böyle bir zorunlu eğitim konulduğu takdirde; sonuçları birkaç nesil sonra alınacaktır Aksi takdirde; ailede iyi eğitim alamamış çocuklar yaşamlarını; hem ailelerinin sırtında, hem de toplumun sırtında birer kambur olarak sürdüreceklerdir.

      Cevapla
  12. Seçme öğrencilerin alındığı bir okula seçme öğretmenler atanmali.egitimci kelimesine yakışmayan davranışlarda bulunan hiçbir insan eğitim vermemeli.ogrencileride bu cesaretlerin den dolayi canıgonulden kutluyorum.

    Cevapla
  13. 3 Kasım 2023, 19:18

    Ne günlere kaldık .2 tokattan nasıl yüzü ve kulağı kanar olmasa iyi olurdu ama demekki öğretmende bazen kendine hakim olamıyor biz evde bir çocukla uğraşamıyoruz şimdinin öğrencileri de malesef sınır tanımıyor ne den istifa ettirmek için bu kadar uğraştınız doktorları darp edin hiç birşey yok 2 tokattan egitimciyi linç edin nereye gidiyoruz biz eskiden veliler eti senin kemiği benim derlerdi o zamanın lise öğrencisi şimdinin ODTÜ lüsü herşey bozuldu.

    Cevapla
    • Eskidenmis o…Biz emek verelim buyutelim siz de tokatlayin oh ne ala dünya. Cok da iyi olmus istifa ettirilmekte. Benim icim yine de sogumazdi. Eskiden cok gorduk karisiyla kocasıyla kavga edip gelip okulda ogrenci dovenleri. Varsa bir hatasi gerekli cezalar verilir kimse tokatlayamaz

  14. Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi Müdürü Hakan Demir, gittiği okullarda Ümmiye Baydoğan’ı da müdür yardımcısı olarak görevlendirilmesini sağlıyor

  15. 4 Kasım 2023, 01:14

    Eğitimin durumu içler acısı, liyakat yok, tek dertleri imam hatip.
    Ülkem adına üzülüyorum.
    Akp gitmeden eğitim düzelmez.

  16. 4 Kasım 2023, 01:47

    Okadarda abartmayin öğrencilere yüz vere vere tepenize cikardiniz sonuç arsız bir nesil durup dururken kimse tokat atmaz bukadarda öğretmen harcamayin

    Cevapla
  17. 4 Kasım 2023, 03:27

    Oraya atmış kapağı, ne şekilde attığı da ortada, öğrenciden özür dileyecekmiş. Yaptığının arkasında bile duramayan, arkalarındaki güçle kendini bir şey sanan silik, karakter fakiri tipler öğretmen, idareci vs. şeklinde okullarımızı örümcek ağı gibi sarmış durumdalar. Atatürk’ümüzün kurduğu laik cumhuriyet eğitimine derhal dönülmelidir. Yazıklar olsun zihniyetinize.

  18. Benin oğlumda bu okulda.Tek turkce yanlışla 0.50 yüzdelik dilimle ögrenci alan okul.Türkiye nin Antalya nın Altın çocuklari dediği gibi okul müdürünün.Okul aile birligi toplantisında gordüm müdür yardimcısini.Ögretmen mi dedim yok müdür tardimcısiymış.Okulu enkaz olarak devralmışlar öyle dedi müdür ve müdur yardımcısı.Alsam mi cocugumu bu okuldan acaba?Yazık olmasa çocuklarımiza.Herseyin bur usulu var Hocam hak hukuk.Aferin 10 ve 11.sınıflara haklarinı aramış ve zulme karşı durmuşlar.Güzıde eğitim yuvasında neler eksik çok üzüldum.Bılim yuvası bilime egitime sevdali ögretmenler istiyoruz bu okulda.Hakan Hoca mız sizlere cok iş düsüyor.Kıymayın bu gençlere Antalya nın Altın çocuklarına.Onlar bizim gururumuz ve bu memleketin.

  19. 4 Kasım 2023, 18:01

    İstifa yetersiz.öğrencide öğretmenin ağzını burnunu kırmalı.

    Cevapla
  20. Bakıyorum da eğitim ve Türkiyedeki eğitim hakkında bilgisi olmayan cahiller ahkam kesmiş. Dünyanın birçok ülkesinde hafif düzeyde şiddet yasaldır (orn: İngiltere) bu haberi yapan da iyi abartmış yok kanlar içinde kaldı vs. Sanki Kafes dövüşü kadın müdür yardımcısı ile birde dayak yedi öylemi. Ümmüye hocayla çalıştım ve bilirim işini iyi yapan öğrenci başarısı için bizi yüksek tempoda çalıştıran kendisi de aynı tempoda çalışan çok iyi bir idarecidir. Bu öğrenci disiplin cezası alacak bir davranış yapmıştır disiplin yerine kızıp gönderirim demiştir. Ama arsız çocuklar öyle laflar söylüyor ki burada ahkam kesenler bırakın bir tokat vurmayı o öğrenciyi komaya sokar. Bir sürü riyakar yorum yapmış. Ailelerin eğitemedigi ahlak yoksunu öğrenciler böyle güzide okulların ortamını bozmasın ve bu çocuğuda disiplin cezası yemeden düzeltelim diye hareket edip sinirlerine hakim olamamıştır. Keşke disiplin cezası uygulayıp okuldan atsaydı.

    Cevapla
  21. Olayı sadece öğrenci açısından tek taraflı verdiğiniz için OBJEKTİFLİKTEN uzak bir ileti.Ben bir EĞİTİMCİ sonra Öğretimciyim.O okulun idarecilerini tanıyorum.Kaliteyi artırmak için uğraş veren bir kadrodur…🤔

    • Hafif siddet yasalmışmış. Sırf sizlerin bu zihniyeti yüzünden oglumun yuzdeligi yetmesine ragmen kendi okulunun fen lisesine burslu yazdırdım tercih bile yapmadık. Ben asla susmazdim az bile yapmislar istifa ile

    • Belli…tokat da dahil sanırım muhtesem egitime…

      Cevapla
  22. Bu hoca benim lisede de edebiyat öğretmeni idi kendini beğenmiş ukela bir tip derhal görevden men edilmeli

  23. Eee depolarda cibirdeşlemeye benzemez bu işler🥸

  24. 4 Kasım 2023, 22:08

    Türkiye genelinde terbiyeli mutavazi ahlaki düzgün çocuk yüzde kacdir okularada cocukmu kaldı toplasan bir adam etmez .öğretmenleri suçlamayın.boyle yaparsanız çocuk yüz bulur astar ister 1980/2002 yilarinda öğrencilerde ayrı bir güzellik vardı.şimdiki öğrenciler anaya babaya öğretmene saygı yok neyini savunuyorsunuz.siz evde anne babalar çocuklarınıza söz geciremiyorsunuz elinden bir bardak su getirmiyorlar.egitim aileden başlar ogretmenler disiplin anlayışını bozuyorsunuz .bir öğretmen asla cogua sevk için dovmez hata milliegiitim müdürün.toplanip karar verip kim olursa olsun 3 ihtirda. Sonra cocgun okul dan atacak.herkes hadi ini bilecek öyle bir dünya yok keşke vurmasaydi..ananın babanın terbiye yapamadığı öğretmenim yapacak.ogretmenleeimiz baş tacıdir.suc hükümetin.disiplin yok okularda

  25. Ellerine sağlık hocam
    Yaramazlık yapan sözden anlamıyorsa kötek hakkıdır.Dayağa karşı olanlar gelsin bir hafta öğretmenlik yapsınlar,bırak dayağı ellerine pompalı alıp okula gelmezlerse ne olayım,cinnet getirirler cinnet, öğrencilere analar babalar saygı öğretmiyorlar,öğrencilik ten çıkmış birer vahşi olmuşlar,küfür kıyamet,ahlak dışı konuşmalar, saygısızlık zaten hat safhada,eeee,,,,öğretmen dövmesin….Dövmesin bakalım dövmesin..Bu milletin dizini döveceği vakit çok yakındır…
    Anneler babalar, siz çocuğunuzu hiç mi yaramazlık yaptığı için dövmediniz, o çocuk siz yaşlanınca huzur evine bırakıp terk edecektir.konusacak çok şey var ama neyse. Ellerine sağlık Hocam,ellerinden öpüyorum..

  26. EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR DOĞRU. PEKİ BU EĞİTİMCİLERİN EĞİTİMİ UZAYDAMI BAŞLIYOR. KİŞİLİK VE KARAKTER BOZUKLUĞU, EGOLARI TAVAN YAPMIŞ, İÇLERİNDE ÇOCUK SEVGİSİ OLMAYAN,KENDİ MESLEĞİNE SAYGISI OLMAYAN, EŞİTLİK İLKESİNE ASLA UYMAYAN, BİRİLERİNİN KANATLARI ALTINDZANNEDEN, ZAVALLILAR. SONUÇ İSTİFA ETMİŞ. BUNUN GİBİ BU KUTSAL MESLEĞİ AYAKLAR ALTINA ALANLARIN CEZASI BU OLMAMALI.İSTİFA ETMİŞ. MESLEKTEN MEN EDECEKSİN, BU GÜNE KADAR DEVLETTEN ALDIĞI HER KURUŞU GERİ ALIP ÖYLE DERS VERECEKSİN. UNUTMA ONLAR ÖĞRENCİ EN ÖNEMLİSİDE ÇOCUK DAHA ÇOCUK ÇOCUKKKKK.

  27. biz zamanında ne dayaklar yedik iki tokat neki cetvelle sıra dayağı çekerdi hocalar kimsede sikayet etmedi kimsede istifa etmedi biz yediğimiz dayaklarla kaldık

    Cevapla
  28. Şu cümle ilgimi çekti:

    – “Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi Müdürü Hakan Demir, gittiği okullarda Ümmiye Baydoğan’ı da müdür yardımcısı olarak görevlendirilmesini sağlıyor.”

    Neden? Bir de müdürün o saatte orada işi ne? Müdür yardımcısını yalnız bırakmak mı istememiş, fazla mesai tutkusu mu?

  29. Hocam ellerinize sağlık
    Laftan anlamayanin hakkı dayaktır
    Geçenlerde bizim çocuğun sınıfına girdim defter vermeye vallahi ben hocanın yerinde oluyum kulaklarınd tahtaya çivilerim
    Evinde bir tane çocuğuna laf geciremeyenler burda durduk yere nutuk atmayın
    Durduk yere hiç bir egitimci öğrencisine dayak atmaZ
    Bana atan öğretmenim oldu ama hâk ettiğimi biliyorum
    Onun için hak edenin hakkını vereceksin

  30. Istıfa etmek yetmez. Okul değiştirsin.giderkende 2 tokat atılsın.

    Cevapla
  31. 5 Kasım 2023, 17:42

    Hanımefendi, imam hatip tarzı eğitim benimsemiş, Allah’tan falakaya yatırmamış. O nası Tokat öyle ki kulağından kan gelmiş çocuğun.

  32. Psikolojisi bozuk eğitimci mi olur, iki tokatla mı kanamış çocuğun yüzü, kulağı, şikayet etseymiş keşke

  33. 5 Kasım 2023, 19:55

    Hertürlü siddete hayirrr

Giriş Yap

Çağdaş Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!