Atatürk Devlet Hastanesi’nde kedi düşmanlığı

featured

Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nde kedi düşmanlığı yaşanıyor. Hastaneye yeni atanan başhekim Recep Yıldırım ilk iş olarak kedilerin hastane içine girmesini yasakladı. Neden olarak da hijyeni gösterdi

 

ÖZEL HABER  – Antalya Atatürk Devlet Hastanesi başhekimliğine atanan Recep Yıldırım ilk icraat olarak kedilerin hastane içine girmesini yasakladı. Başhekim imzasıyla hastane camlarına asılan yazıda, “Hastanemizde sağlıklı iş ortamı ve hijyen koşullarının oluşturulması ve enfeksiyon açısından kapalı alanlara kedi ve benzeri hayvanların alınmaması, beslenmemesi hususunda gereğini önemle rica ederim” denildi.

ÇOK SAYIDA KEDİ ÖLDÜ

Atatürk Devlet Hastanesi bahçesinde yaşayan yavru ve yetişkin kedilerin bakımsız halleri de dikkat çekti. Başhekimlik tarafından beslenmesi, hastane içine alınması yasaklanan kedilerin büyük bölümünün bakımsızlıktan öldüğü öğrenildi. Kedilerin hastane içine alınmamasına tepki gösteren vatandaşlar ise, “Başhekim önce tuvalet ve lavabolarda hijyeni sağlasın” diye tepki gösterdi.

KEDİLER TEMİZ HAYVANDIR

Hastane içine girişi yasaklanan kediler için hastanenin arka tarafında bölüm oluşturulduğu görüldü. Bu alanda ise dışarıdan kedi getirilip bırakılmasının yasak olduğuna dair tabela dikkat çekti. Kedilerin temiz hayvan olduğunu, kendi kendilerini temizlediğini belirten vatandaşlar, “Kediler birçok insandan daha temizdir. Hijyen açısından insanlara zararları olmaz” diye konuştular.

HASTANENİN SİCİLİ BOZUK

Atatürk Devlet Hastanesi’nin kedi konusunda sicili bozuk. Geçmişte de kedi sevmeyen müdür ve çalışanlar tarafından yavru kediler boğulmak suretiyle telef edilmiş ve bu kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Fakat ne hastane yönetimi ne de il sağlık müdürlüğü bu konuda açıklamada bulunmamıştı. (Haber merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
12
sinirli
Sinirli
3
_a_rm_
Şaşırmış
Atatürk Devlet Hastanesi’nde kedi düşmanlığı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

31 Yorum

  1. 24 Ağustos 2023, 13:53

    VİCDANSIZLARRR BİR DE DOKTORUM HEKİMİM DİYE GEÇİNİRLE. SİZ CAN MI KURTARIYOSUNUZ KATLEDİYOR MUSUNUZ BELLİ DEĞİL. PABUCUMUN HİPOKRAT YEMİNİ !!!!!!!!!!

  2. 24 Ağustos 2023, 14:59

    Ben de Atatürk Devlet Hastanesi çalışanıyım çalıştığım ortamda kedi görmek istemiyorum beslemek isteyen arkadaşlar bir iki kediyi beslesin sorun yok ama her taraf kedi doldu hastane yönetimini bu konuda aldığı karar doğrudur. Çok beslemek isteyen varsa kedileri evine götürebilir. O kadar çok kedi varki hastanede miyiz barınaktamıyız Belli değil Lütfen olayı bide bu pencereden değerlendiririz.

    Cevapla
    • 24 Ağustos 2023, 19:51

      Canımıza yettiniz HAYVAN düşmanları 😖😖😖

    • Murat sana bu yorumu kim yapmanı emretti??! Neresi kedi dolu, hayatınız yalan, kedilerin nerede vakit geçirdiklerini hiç takip etmeden emir üzerine yazmışsın.. O yaz sıcağında özellikle hepsi bir ağaç altında kuytuda uyuyorlar.. Sadece öğlen ve akşam yemek vakitlerinde yemekhane önünde toplanıyorlar.. İki üç lokma rızık çıkar mı diye.. Onlar bile gözünüze görünmüş.. Allah senin gibileri ıslah etsin ve onların yaşadıklarını yaşatsın.. Hastanenin içinde ki iki ya da üç kedi de koltuk altlarında sessizce uyuyorlar.. Ve hiç bir hastanın hiç bir itirazını görmedim.. Gözlemle biraz ve emir eri olma!!!

  3. Helal olsun başhekime geldiği belli olmuş. Hastaneden hizmet alan bı vatandaş olarak Kararı destekliyoruz. Sağlıkta hijyen önemli. Hayvan barınakları ne için var. Barınağa yollamak en mantıklısı.

    • Kimin emri üzerine yazıyorsun?? Barınağa seni gönderelim.. Hiç barınak görmemiş vicdansız.. Allah ‘tan barınaklar gelip kedi almıyor sizin gibilere rest çekiyorlar artık.. Onlarda bıktı sizin gibi hayvan düşmanlarına.. İçiniz nasıl kabul ediyor biçareleri yerlerinden yurtlarında etmeye.. Bu kadar gündemden uzaksın… Haftasonu totonu kaldır en yakın barınağa ziyarete git saat 14:00 ve 16:00 arası ziyaretçi alınıyor.. Gitte gör kokuyu, hastaların viyk viyk seslerini.. Saatleri de yazdım, şimdi bilmezsin falan…

    • Ya keske insanlar icin de barinak olsaydi da sizleri tıkabilseydik oraya o kadar memnun olurduk ki :) Gorusmek uzere ;)

      Cevapla
  4. Çok isabetli karar olmuş, sayin haberi yapan arkadaş istiyorsa, sabahlari kedi yavrularinin geceden koridorlarda kalma dışkılarının resimlerini atabilirim. Arka bahçe kokudan geçilmiyor, Hayvanlarin yaşam alani hastane koridorlari olmaz, Labaratuvarin önünde ki KİRMİZİ ÇÖP KUTUSU(TİBBİ ATİK) icine girip cikan kediler hasta koltuklarinin uzerinde uyuyor, hatta labaratuvar icerisine girip cikiyorlar. Ben YÖNETİMİN hareketini basarili buluyorum. Sozde hayvan sevicilik yavru kedi basi oksamakla olmaz.

    Cevapla
    • Tıbbi atık kutuları kapalı olur .milleti aptal yerine koymaya çalışırken kendi zeka I baz alma .

    • Sayın Aslan 😬, nöbet tutarken mi fotoğraf çektin 😹 ayda yılda bir kedi içerde kalıyor hemen fotoğraflıyorsun ki elinde kedilerin aleyhine delil olsun diye.. Labaratuvara girip çıkıyormuş, pekte hakimsin Labaratuvara falan 😝Tıbbi atık çöp kovası falan diye yazarak işi dramatik boyuta çekmeye çalışmışsın.. Asıl dramatik olan o çöp kovasının ağzının tabak gibi açık olup bir kedinin oraya kadar gelip (ki tamamıyle hayal ürünüdür) içine girip çıkması bunu sizin seyretmenizdir.. Yayalım mı her yere hastane de tıbbi atık çöp kovalarının ağızları açık tutuluyor nerde devlet nerde millet diye.. Asıl rezalet bu konu!!! Hasta koltukları diye bahsettiğin de sanırım bahçeye açılan kapının yanındaki iki koltuk 😹😹yaaaa ne diyeyim eleştiri yazmak için gün doğmuş.. Ama bu hayvan düşmanlığını evren unutmayacak!!!!!!!! Yaz bir kenara…

  5. Hastane değil hayvanat bahçesi sanırsın bir iki üç değil insan dan çok kedi var muayene olmaya gidiyorsun elinin ayağının altındalar bu konuda daha önce de vermiş olduğum dilekçeler karşılık bulmamışdı başhekim bey e hassasiyetinden dolayı teşekkür ederim hasta ve aç olan hayvanlara da lütfen belediyelerimiz el atsın

    Cevapla
    • Sayın Hamza.. İnsandan çok kedi yok orada.. Fazla fazla abartmışsın.. Bir iki kedi o da her zaman değil sıcaktan ya da soğuktan kaçıp içeri girip koltuk altlarında uyuyorlar.. Hiç bir hastanın olumsuz yaklaştığını görmedim.. Ayrıca kedilere belediyeler değil sığındıkları kurum el atmalılar çünkü 5199 Hayvanları Koruma Kanunu’na göre, hayvanların kendi içgüdüleriyle sığındıkları her alan, kurum kuruluş ve site bahçeleri, onların YAŞAM ALANIDIR.. Ve o kurumun malıdır.. Bunu da öğrenmişoldunuz bu vesile ile.. Kurum yemekhanedeki artık yemekleri çöpe atıyor bir avuç yemeği kedilerin önüne koymayı akıl edemiyor.. Bu kadar acınacak durumda.. Belediyenin işi gücü yok, hem de yemekhane önündeki kedilerle mi ilgilensin!!!!! Sayın Hamza istersen bir dilekçe de bu konu için yaz….kediler niye aç kalıyor, yemekler niye çöpe gidiyor diye..

  6. Hastane değil hayvanat bahçesi sanırsın bir iki üç değil insan dan çok kedi var muayene olmaya gidiyorsun elinin ayağının altındalar bu konuda daha önce de vermiş olduğum dilekçeler karşılık bulmamışdı başhekim bey e hassasiyetinden dolayı teşekkür ederim hasta ve aç olan hayvanlara da lütfen belediyelerimiz el atsın

  7. Sağlık kurumu gibi bir yerde kedilerin olmamamsi doğru bir karar başhekimimiz çok isabetli bir karar vermiş tır.

    Cevapla
    • Kediler bahçede Fatma hanım, olay bir kaç kendini bilmez hayvan düşmanı tarafından köpürtülmüş ve Başhekime sunulmuş..

  8. 24 Ağustos 2023, 15:52

    Başhekimliğin hasta ve hasta yakınlarının uyarılarını dikkate alarak yapmış olduğu uygulama için teşekkür ederiyorum. Hastane idarecilerininde bizler kadar hayvanları sevdiğine inanıyorum. Kediler ne kadarda kendilerini temizlese dışarıdan getirdiği bazı atıklar ve doğum yaptığı zaman yavrularını içgüdüsel olarak insanlardan saklıyorlar ve buradan çıkamayan ölen yavrular pire ve koku ya sebep olup sağlıksız bir duruma sebep olabiliyor ayrıca kediye karşı alerjik reaksiyon yaşayan insanlarda var benim oğlumda bunlardan birisi vücudunda şişlikler oluşuyor. Sağlık sağlıklı bir ortamda kazanılır.

  9. Bence çok doğru bir karar sonuc da orası hastane hijyen olması gereken yer her yer kediydi her yerde kedileri beslemek için yemek vardı hijyen adına bir şey yoktu böyle bence çok güzel ve doğru bir karar sonuç da korkan herseyden önce korkan insanlar var tebrik ediyorum kararı alanları çok beslemek istiyorsanız alın evinizde besleyin

    • Sayın Ömer, eğer hastane ve hijyenden bahsediyorsanız gözünüz kedilerden önce lütfen rezil tuvaletlere çevrilsin.. B*k götürüyor her yeri.. Hele bir adet olan ve insanların mecbur kaldığı acil wc si.. İğrenç ötesi!!! Hijyenmiş.. Mis gibi kedilerin ne gibi bir pisliği olabilir ki!!!! Ayrıca Sayın Ömer o her yerde kedi maması var diye serzenişte bulunmuşsunuz, o mamalar parayla alınıyor bir kaç hayvansever tarafından.. Madem beslemiyorsınuz seste çıkarmayacaksınız.. Evet insanlar çok beslemek istiyorlar ve kedilerin olması gereken yer tabiatta yani bir avuç kalan bahçede besleyecekler..ağaçları kesip havuzu iptal edip canım bahçenin ortasına yemekhane oturtan da bu hastane!!! Sicil bozuk yani!! Bu bir kaç zavallı hayvan niye eve alınıp doğal ortamından koparılsınlar ki!!! Mantıklı çözüm üretin lütfen sayın Ömer..

  10. Yorum yazanlar ya kendi adamları Yada bizzat kendisi . Araştıralım bakalım kimmiş kimlerdensin bu vicdan eksikliği olan başhekim ! Yok çöplere giriyormuş falan filan. Tıbbi atık kutuları kapalı olur yorum yazan o cehalet abidesi milleti aptal yerine koyarken kendi zekasını baz almasın ! O makamlar yaramasın inşallah yalanlarınızda boğulun efendiler .

  11. Allah sizi bildiği gibi yapsın ! O kediler sizden temiz. Orayı da cemaat mi idare ediyor !?

  12. Bence doğru Bi karar destekliyorum ben

  13. 24 Ağustos 2023, 22:24

    Herkes serdiği çula oturur. Orda ve dünyanın herhangi bir yerinde, o dilsiz – ağızsız meleklere kötü davranan, zarar veren her kim varsa, çok geç olmadan, layıklarını bulurlar. Herkesin, mutlaka bir gün, onlardan esirgedikleri merhamete ihtiyaçları olacak.
    Bugünün yarını da var..

    • Bende Hastane calisaniyim ne Başhekim beyin nede idareden herhangi birinin kediler ile ilgili olumsuz tavrı kesinlikle doğru değildir. Doğruluğunu teyit etmediğiniz yalan yanlış haberlerle ortalığı bulandirmaya hakkınız yok. Lütfen bu yalan haberi silin ve insanlari zan altında bırakmayın.

      Cevapla
  14. 24 Ağustos 2023, 22:48

    Haber yapıyorsanız kulaktan dolma değilde emk harcayarak inceleme zahmetine de katlanın bir zahmet, şuan bile hastanede 100 e yakın kedi var ve kimsenin kedilere zarar verdiği yok yakınım hastanede yattığı için hergün oradayım ve başhekim başhekim yardımcıları müdür, müdür yardımcısı ve tüm çalışanlar canla başla hizmet vermeye çalışmakta, bu tür karalamalar en hafif tabiriyle emeğe saygısızlık

    • 100 kedi yok… Yarın tekrar sayın, 20 kedi var yok.. Klavyede atmayın, insaflı yorum yapın.. Ne Başhekim ne idare ne de çalışanların hiç bir yardımı olmuyor.. Bir kaç insanoğlu insan mama verince de mobing uygulanıyor.. Olayın içini bilmiyorsunuz, karnınızdan sallamayın..

  15. 25 Ağustos 2023, 11:19

    Bende Ataturk devlet hastanesi çalisanıyım kesinlikle bashekim beyin ve idarenin hicbir sekilde boyle bir tavrı yok araştirmadan boyle haberler yapıp insanları zan altinda birakmayın bi daha insanlarin sizin haberlerinize guvenebilmesi için bu olaylari lutfen guzel arastirin

  16. 25 Ağustos 2023, 11:23

    Saçma sapan haberler yapmayın kardeşim. Ben hastane çalışanıyım. Bırakın bahçedeki kedileri hastane içindekilere bile dokunmaz başhekim.
    Haber olsun diye saçmasapan haber yapmayın.

  17. Haberin gerçekle alakası yok ben hastane çalışanıyim ne idarenin ne başhekimin öyle kötü bir tavrı asla olmadı düzgün haber yapın bashekime mı dusmanliginiz var nedir ? Doğru ve tarafsız haber yapmadığınız sürece sizin haberlerinizi okumayacagim

  18. 28 Ağustos 2023, 11:41

    Hastaneye girmekten tiksindiğim bir ortamda yapabileceği bumu? Önce bir tuvaletlerden başlasın sonra hizmet veren emekçileri yıkanma eğitiminden geçirsin (ter kokusundan burun direği kırılır) sağlik personeli dahil gülümseme ve empati eğitimi alsın görevlerini ve bizlerin onların maaşını ödediğimizi unutmamalarını öğrensinler. Esas bu mikropların önüne geçilirse ortam daha temiz olacak ve …her şey daha güzel olacak…

  19. Hepi topu 15 kedi için koparılan kıyamete bak!!!! Bu personel bahçede mi çalışıyor, girsin hastanede çalışsınlar.. Maaşlarını kahve, sigara içerek ve bahçede geçirerek alıyorlar.. Kendi kendilerini nasıl ele vermişler!!! Başhekim bey onları kontrol etsin..

Giriş Yap

Çağdaş Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!