Bakanlık balıkçı barınağına el koydu!

featured

 Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2019’da 10 yıl süreyle kooperatife kiraladığı Topçam mevkiinde bulunan balıkçı barınağını geri aldı. Müdürlük tarafından kooperatif yönetimine gönderilen yazıda barınağın 15 gün içinde boşaltılması istendi

ENGİN KORKMAZ / ÖZEL HABER

Topçam mevkiinde buluna Balıkçı Barınağı 2019’da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından S.S. Yeni Liman Su Ürünleri Kooperatifi ile S.S. Yeşil Antalya Su Ürünleri Kooperatifine 10 yıllığına kiralandı. Bakanlık, teknelerin rıhtım olarak kullandığı ve balık pazarının kurulduğu barınak hakkında fesih kararı aldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından her iki kooperatif yönetime gönderilen yazıda, iki kooperatif arasında işletmecilik başta olmak üzere farklı konularda sorun yaşandığı gerekçe gösterildi. Yazıda, 8 Aralık 2022’de barınakta yapılan denetimde sorunların aşılamaz hale geldiği vurgulandı.

KİRA SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, bu sebeplerden dolayı her iki kooperatifin de sözleşmesini feshedildiğini bildirdi. Kooperatif yönetimlerine işletmeleri terk etmeleri, demirbaşları teslim etmeleri için 15 gün süre tanındı. Yazının sonunda ise balıkçı barınağının yönetmeliklere uygun şekilde yeniden kiralanacağı vurgulandı.

TALAS: İŞLETME SORUNUMUZ YOK

S.S. Yeni Liman Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cemal Talas, fesih kararına tepki gösterdi. Kooperatif olarak işletme anlamında hiçbir sorun yaşamadıklarını belirten Talas, “Kira feshine gerekçe gösterilen maddelerin tamamı barınağı biz almadan önceki döneme yani 2021 yılına ait. Bu rapor ve fesih kararı alelacele alınmıştır. Kararın, barınağı birilerine vermek için alındığı ortadadır. En son 2022 yılında denetim geçirdik. O rapora istinaden yazdığımız cevapta kamu, kurum ve şahıslara borcumuzun olmadığını, barınak içerisindeki hizmet alanlarının, kooperatifler eliyle çalıştığını, yükümlülüklerimizi, tebliğ  edip  tüm  şeffaflıkla kısıtlı imkanlar  dahilinde de  elimizden gelen her türlü  gayreti   gösterdiğimizi  belirttik. Fakat anlaşılıyor ki cevabımız Tarım ve Orman Bakanı’na ulaşmamış” dedi.

İHALE BEDELİ ŞİMDİKİNİN 10 KATI OLACAK

Fesih kararıyla ilgili itiraz haklarını kullanacaklarını belirten Kooperatif Başkanı Talas, “Tıpkı içimizdeki çakallar gibi birileri buna on ayak olmuş. 1-2 ay sonra, haleye çıkacakmış. İhale bedelinin şimdikinin 10 katı olacağı söyleniyor. Tabi bağlama-barınma ücretleri de ona göre artacak. Teslim olmayacağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Gerekirse teknelerle büyük bir eylem yapacağız” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
29
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Bakanlık balıkçı barınağına el koydu!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

45 Yorum

  1. 25 Temmuz 2023, 19:41

    Cemal Talas başkan çok çalışkan dürüst bir insan .o kadar doğru söylüyor ki . İki yılda 6 milyon borçlarının ödedi eski yonetcilerden kalan. Kooperatif düze çıkti borç bitti tarım il el koyuyor anlamak mümkün degil. Valimizin olayı çözeceğine inancım tamdır

  2. 25 Temmuz 2023, 20:47

    Devlete karşı tüm sorumluluklarını yerine getiren böyle bir kurumun tüm hakları yine devlet tarafından gaspediliyor gibi….

  3. 25 Temmuz 2023, 22:56

    Cemal başkan ve ekibi verile bilecek tüm hesaplar için şeffaf bir yönetim sergilerken buradaki tüm sorunlara çözüm olmak için çaba gösteriyor .
    Devletin kurum ve kuruluşlarının bu tip yerlere yaklaşımı bu olursa kimse teknesini bağlaya bileceği bir liman bulamaz .Onun için buraya ve yönetime sahip çıkmak gerek

  4. 25 Temmuz 2023, 23:52

    Devletin bu girişiminin arkasında kimin eli var? Kim kimi kandırıyor, yönlendiriyor? Burada o kadar hukuksuz geçmiş varken devletin sesi çıkmıyor da iki bürokrat kendine ayrıcalık isteyince dürüst, çalışkan yönetime kıyamet mi kopartılıyor? Kemal Sunal filmi gibi bir hikaye bu. İdarenin Cemal Talas’dan özür dilemesi, bu adamı ödüllendirmesi lazım. Toplumun özlediği bir kişilik bu adam.

    • 26 Temmuz 2023, 14:30

      Bakanlık barınağımızı birine peşkeş çekmek istemektedir. Devralmak isteyen para babası ve Eski yönetim başkanı bu suça ortaktır. Eski başkan işleri kasti olarak telafi edilmez noktaya bilerek getirmişdir. Cemal başkan, Zafer Başkan ve ekipleri durumu düzeltmek için göreve geldikleri günden beri azimle çalışmaktadırlar ama işi oldu bittiye getirme çabası içinde olan bakanlık suç işlemektedir.

      Cevapla
  5. 25 Temmuz 2023, 23:58

    Devletin bu girişiminin arkasında kimin eli var? Kim kimi kandırıyor, yönlendiriyor? Burada o kadar hukuksuz geçmiş varken devletin sesi çıkmıyor da iki bürokrat kendine ayrıcalık isteyince dürüst, çalışkan yönetime kıyamet mi kopartılıyor? Kemal Sunal filmi gibi bir hikaye bu. İdarenin Cemal Talas’dan özür dilemesi, bu adamı ödüllendirmesi lazım. Toplumun özlediği bir kişilik bu adam.
    Kemal Gürkan • 25 Temmuz 2023, 23:55
    Yorumunuz editörümüz tarafından incelendikten sonra yayına alınacaktır.

    Çağdaş Haberi de kutluyorum. Haklının sesini duyurduğu, Cemal Başkanı dinleyerek büyük bir sorumluluk üstlendiği için teşekkür ediyorum. Balıkçılık bu ülkede gittikçe geriliyor. Umarım balıkçının sesini duyurmaya devam edersiniz.

  6. 25 Temmuz 2023, 23:59

    Daha önceki yönetimin yaptığı usulsüzlükten dolayı mahkemesi devam ediyor olmasına rağmen yeni yönetim başarılı bir şekilde bütün borçlar ödendi, ve yapılandırıldı, bakanlık müfettişlerinin iyi niyeti şüphe verici inşallah hak yerini bulurda barınak birilerine peşkeş çekilmez.

  7. 26 Temmuz 2023, 10:43

    Tek kuruş borcu olmayan tüm sözleşme şartlarını yerine getiren yönetim var hangi sebeple el konuluyor anlamak mümkün değil

  8. Şaşırdık mı şaşırmadık yine birilerine peşkeş çekilmesi için uydurulan ipe sapa sığmayan bahaneler ve biz balıkçıların bildiği bir terim vardır Büyük balık küçük balığı yer.

  9. 26 Temmuz 2023, 10:54

    Borcu olmayan yönetmeliklere uygun hareket eden barınağımızın
    el konulmasını anlamıyorum buişin altında başka bir iş var gibi burnuma pis kokular geliyor

  10. 26 Temmuz 2023, 13:36

    Antalya Balıkçı barınağımız, Antalya’mız balıkçıları ve Amatör denizcileri için son derece önem arz eden bir barınma ve bağlama limanıdır.
    Bu önemin bilincinde, barınağımızın Antalya halkına ve turizmine en yakın gelecekte cazibe alanı olarak düzenlemesi ve ulaşım kolaylığının da sağlanarak daha da gelişmiş hizmete yönelik bir yapılanma ve iskele bağlamında genişletilmesi ile balıkçı barınağımızın korunması en büyük dileğimdir.

  11. 26 Temmuz 2023, 13:41

    Antalya Balıkçı barınağımız, Antalya’mız balıkçıları ve Amatör denizcileri için son derece önem arz eden bir barınma ve bağlama limanıdır.
    Bu önemin bilincinde ve daha da gelişmiş hizmete yönelik bir yapılanma ile balıkçı barınağımızın her yönüyle mevcut durumununun korunması en büyük dileğimdir.

  12. Bu kooperatif şuan düzgün yönetiliyor. Kesinlikle yapılan hatadan dönülmeli. Aksi takdirde çok insan mağdur olacak.

  13. Barınak balıkçınindir..

  14. 26 Temmuz 2023, 14:40

    Bakanlık barınağımızı birine peşkeş çekmek istemektedir. Devralmak isteyen para babası ve Eski yönetim başkanı bu suça ortaktır. Eski başkan işleri kasti olarak telafi edilmez noktaya bilerek getirmişdir. Cemal başkan, Zafer Başkan ve ekipleri durumu düzeltmek için göreve geldikleri günden beri azimle çalışmaktadırlar ama işi oldu bittiye getirme çabası içinde olan bakanlık suç işlemektedir

  15. Normal bir vatandaşın zorla alabildiği basit tekneler var orada. Bu insanların olan deniz ve onların paraları ile yapılmış bir yerin daha zengin insanlara yer açılsın diye bahaneler uydurup el koymaya çalışılıyor. Bu iş o kadar basit olmamalı. Bu kadar insanın mağduriyet yaşayacağı aşikar. Bu nasıl bir şehir yönetmek.

  16. Halkını mağdur bırakmaz inşallah

  17. 26 Temmuz 2023, 14:51

    Cemal başkan ve yönetimi maddi manevi her türlü işletmemizi dürüst bir şekilde yönetiyor. eski yönetimlerin durumu da hala mahkeme sürecinde.

  18. 26 Temmuz 2023, 14:55

    Balıkçı zaten aç birde onun haklarını gasp etmeye çalışıyorlar.
    Kooparatifler Barınak’da mükkemel hizmetler yapıyor. Çalışanlar yine cezalandırılmak isteniyor. Belliki rant kokusu alan bir kaç kişinin ortalığı karıştırma çabaları.

  19. Şaşırdık mı? Sanmıyorum.
    Fesih yazısında iddia edilenin tam aksine, kiraya verildiğinde bomboş bir arazi olan barınak bugün yüzlerce tekneye hizmet verebilecek düzeyde servis ve hizmet olanakları ile donatıldı.İşte tam da bu anda, yani işletmenin tüm borçlarının ödenip düze çıktığı ve ihya edildiği anda sözleşmenin fesih edilmesi oldukça manidar değilmidir?

  20. Daha önce yapılmış olan uygulamalar nedeniyle, bugün yaşayanlara zorluk çıkartılıyor. Sanırım burasıda adresi belli olan bir ihale ile birilerine peşkeş çekilmek isteniyor

  21. 26 Temmuz 2023, 17:25

    Yönetim tüm eski borçları ödeyip denetimden geçtikten sonra böyle bir uygulama isteristemez insanın aklına kötü şeyler geliyor herhalde birilerine peşkeş çekilecek sokakta konuşulan bu mücadeleye devam

  22. Lütfen insanların emeklerini görmezden gelmeyin gelmeyinki insanlar emek vermeye devam etsinler

  23. 26 Temmuz 2023, 19:34

    Bu liman devletten sadece betonarme iskele olarak kiralandı. Sonrasında hizmet verebilmek ,kira ve işletme giderlerini karşılayabilmek için ticari ruhsat alındı. Bu ticari ruhsat içinde ciddi harcamalar yapılıp alt yapı oluşturuldu. Bugün kiramızı ödüyorken , diğer sorumluluklarımızı yerine getiriyorken, böyle bir kira feshini anlamak mümkün değil. İster istemez akla başka şeyler geliyor. Koskoca antalyada 1 tane balıkçı barınağı varken, alternatifi yokken bakanlıktaki yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Bütün işletme yatırımlarını yapan iki balıkçı kooperatifi bugün gelmişler kiranız fesih oldu diyorlar. Yok böyle bir adaletsizlik.yazık bu balıkçıya…

  24. Bu alan toplum için ihtiyaçtır. Adı üzerinde balıkçı barınağıdır. Lüks bir marina değildir. Kamusal alan niteliğindedir. Tekrar varsa problemler masaya yatırılır. Çözüm üretilir. Bu alan Bakanlığa kamusal amaçlı devredilmiştir. Özel sektöre devri söz konusu olamaz. Balıkçıların kurduğu ve denetlenen bir kurum tarafından yönetimi. Hukuken uygundur.

  25. Biz ordan ekmek yiyoruz orda cok
    Kisinin emegi var cemal bey huseyin abi kerim bey koparif uyeleri bizi calisanlari hic ezmiyorlar biz orda ayle gibiyiz balik barina bir cok kisi calisiyor bizler gitmek istemiyoruz

  26. 4 Ağustos 2023, 17:21

    Bu ülkede doğruluk dürüstlük çalışkanlık ne zaman itibar görecek?Ankara da yaşayan arada bir barınağa gelip denize çıkan biri olarak her geldiğimde barınakta sürekli bir iyileştirmeye gelişmeye şahit oluyorum.Cemal bey başkanlığındaki yönetim şeffaf hesap verilebilir ve dürüst bir şekilde işlerini yapmaktadırlar.Verilen sözleşme fesih kararı tamamen akıl dışıdır ve gerekçeleri mesnetsizdir.Umarım yetkililer en kısa sürede bu hatadan dönerler ve doğruluk-dürüstlük içinde olanlar yollarına devam eder

  27. Bazı.zatı muhteremlerin söylediği gerekirse Assetlerimizi vericez dediği assetlerin en baş sırasında bu liman var.

    Yılmadan direneceğiz, artık haksızlık karşısında durmak yok. Sizlerin bu güzelim limanı Araplara yamamanıza müsade etmeyeceğiz…

  28. Her türlü zorluğu kendi imkanları ile aşmaya çalışırken, rant için insanları lekelemeye ve mağdur etmeye ne gerek var..

    Cevapla
  29. 4 Ağustos 2023, 17:41

    Bakanlığın yaptığı kanunsuzluk. Nasılki bir evi 10 seneliğine kiraladığımızda kiracıyı çıkaramıyorsak, bununda evden farkı yoktur. El koyma işinin gerisinde başka emeller olduğu açık. Ama barınak yönetimi olarak hakkımızı sonuna kadar arayacaklarına inanıyorum. Bunun için her türlü desteğimizi vereceğiz.

    Cevapla
  30. 4 Ağustos 2023, 17:44

    Elbet bakanlıkta helal süt emmiş yiğitler vardır

    Cevapla
  31. 4 Ağustos 2023, 17:44

    Eski yönetiçilerin kooparatifimizi bilincli olarak kötü yöneterek el konulası için zemin hazırlamışlardır.cemal başkanın yönetime gelmesi ve kooparatif üyelerimizin yoğun calışması sonucu bütün borclar ödenmiş ve kooparatif olarak üzerine düşen bütün yükümlülükler yerine getirilmiştir. Bakanlığımızın gerekenleri yapacağına dair inancımız sonsuzdur.

    Cevapla
  32. 4 Ağustos 2023, 17:44

    Balıkçı barınağında ticari amaç güderek bir çok kişi ve kuruluşun gözü var. Şu anki yönetimin yaptığı uygulamalarla bu sene düzene girdik. Balıkçı barınağı üzerindeki ticari amaçlı girişimcilerin başlattığı oyuna son verilmelidir. Barınağı lütfen gerçek sahiplerine bırakınız kar amaçlı art niyetli kişileri oradan uzak tutunuz.

    Cevapla
  33. 4 Ağustos 2023, 17:47

    Her kesimin faydalanabildiği güzide bir liman kooperatif ile hiç sorun yaşamadık Cemal Başkan 7/24 neredeyse işinin başında her şey şeffaf, ödemesini aiadatını düzgün ödemeyenlere uyarı gönderdiyse Cemal Başkanı çekemeyenler intikam için böyle bir şeye aracı olduklarını düşünüyorum. Barınak biran önce şuan ki işletmesine devam etmelidir.

    Cevapla
  34. Yazıktır, Günahtır. 45 derece sıcaklıkta ekmek parasını kazanmaya çalışan bu insanlardan ne istiyorsunuz. Bence gayet iyi yönetiliyor.

    Cevapla
  35. Yazıktır, Günahtır. 45 derece sıcaklıkta ekmek parasını kazanmaya çalışan bu insanlardan ne istiyorsunuz. Bence gayet iyi yönetiliyor.

    Cevapla
  36. 4 Ağustos 2023, 17:56

    Bu güne kadar Kooperatif yöneticilerinin yapamadağı finansal durumu düzelten bir yönetim oluşmuşken vede kiralama borcumuz kalmamışken Bakanlığın bu tutumuna anlam veremedim Balıkçıların hahakkı olan barınağın KOOPERATİFİMİZE iade edilmesi kanuni hakkımızdır

    Cevapla
  37. 4 Ağustos 2023, 19:04

    Barınak hiç bu kadar iyi yönetilmemişti yazık ederler

    Cevapla
  38. 4 Ağustos 2023, 19:26

    Gerçekten dumura uğradığım bir durum adı üstünde balıkçı barınağı olan o niyetle ayrılan ve o niyetle yapılan bir yerin marina olarak birilerine verilmek için zemin hazırlanıp birilerine verilecek olması, profosyonel veya amatör balıkçıların sığınağı olan yere göz dikilmesi çokta adalete sığmıyor diye düşünüyorum huzur bozmanın mantığı yok

  39. 4 Ağustos 2023, 19:54

    Bakanlık kooperatifi topal ördek taktiğiyle, özel ve ticari hatların bağlama ücretlerini diğer MARİNA ların bağlama ücretlerinin dörtte biri kadar zammı şart koştu, ayrıca müfettişlerin tuttuğu tutana doğru değil uydurma ifadeler, barınağı satmayı kafaya koymuşlar, balıkçı barınağı balıkçılarındır.

  40. 5 Ağustos 2023, 09:29

    Mahkeme süreci devam eden eski yöneticilerin borclarini ödeyen bu yönetime el koymak ne demek. Şaka gibi . Tarım il müdürlüğü taraflı duruş icinde. Sayın Valimiz bu işe el koyacaktır

  41. Birileri 3, 5 kuruş yiyecekler diye anlaşılan vatandaşın barınağına göz dikmişler . Barınağına asıl sahibi yıllardır geçimini balıkçılık ile kazanan BALIKÇILARdır. Yönetim ve karar hakkı barınak sakinlerine ait olmalıdır.

  42. Bu kooperatif şuan düzgün yönetiliyor cemal başkan tarafından 7 yıldır bu barınaktayım gercekten boyle disiplinli yöneten görmedim kesinlikle yapılan hatadan geri dönülmesi gerekir cok insana yazık olur haksızsık yapılan.

    Cevapla
  43. Cemal başkan ve yönetim şeffaf hesap verilebilir ve dürüst bir şekilde işlerini yapmaktadırlar.
    Verilen sözleşme fesih kararı tamamen yanlıştır.
    Umarım yetkililer en kısa sürede bu hatadan dönerler…

    Cevapla
  44. 7 Ağustos 2023, 20:47

    Cemal başkan ve ekibi barınağı toparladı adam ettiler. Eski borçları kapattılar. Tam düze çıkarttılar şimdi burası vatandaşın kooperatifin elinden alınmak isteniyor. Bu yanlış tavıra sayın valim dur demeli. Gerekirse balıkçılar tarfından büyük bir eylem yapılmalıdır. BARINAK BALIKÇININDIR !

Giriş Yap

Çağdaş Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!