Çocuklara çizgi filmle antik kentleri tanıtacak

featured

Antalya’da markalaşma ve dijital tasarım alanında yaptığı çalışmalarla dikkati çeken genç tasarımcı Hüseyin Gazi Gül, Antalya’nın tarihi kentlerini çocuklara ve gençlere tanıtmak için harekete geçti. Tarihi kentleri dijital ortamda modelleyen Gül, ardından bu kentleri anlatan çizgi filmler üretmek istiyor.

ÇAĞDAŞ HABER – Antalya’da grafik tasarım alanında hizmet veren genç tasarımcı Hüseyin Gazi Gül, kentte bulunan antik kentleri çocuklara ve gençlere tanıtmak için harekete geçti. Doğal güzelliğinin yanı sıra tarihi kentleri ile de dünyanın gözdesi olan Antalya’daki antik kentleri 3 boyutlu olarak dijital ortama aktaran Gül, “Antik kentleri, çizgi filmlerle çocuklara ve gençlere tanıtmayı amaçlıyorum” dedi.

3 BOYUTLU MODELLİYOR

Dijitalleşmenin oldukça önem taşıdığını dile getiren Hüseyin Gazi Gül, “Gençler özellikle de çocuklar günün büyük çoğunluğunu dijital ortamlarda geçiriyorlar. Antalya doğal güzelliklerinin yanında tam bir tarih ve kültür kenti. Çocukların ve gençlerin kentimizde bulunan tarihi kentleri tanımaması beni bu projeyi yapmak için harekete geçirdi. Antik kentlerimizi onlara en iyi şekilde anlatmak için bu kentleri 3 boyutlu modelleme ile dijital ortama taşıdım” dedi.

EĞLENEREK TANIYACAKLAR

Antik kentlerde yaşayan halkların geçmişten günümüze yaşayış biçimlerini, üretim anlayışlarını, sanat ve kültüre bakış açılarını çocuklara anlatmak için çizgi film tasarladığını belirten Gül, “Bu sayede çocuklar ve gençler dijital ortamda eğlenerek antik kentlerimizi yakından tanıyacaklar. Bunun kültürel mirasımızın gelecek nesillere taşınması için önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konudaki çalışmalarım da hızla sürdürüyorum” diye konuştu. İlk olarak kent merkezinde bulunan Tarihi Saat Kulesi’ni modellediğini ifade eden Gül, “Öncelikle kent merkezinde bulunan yanından geçtiğimiz fakat geçmişiyle ilgili çok da bilgi sahibi olmadığımız Tarihi Saat Kulesi ile ilgili modelleme yaptım” şeklinde konuştu.

Hüseyin Gazi Gül Kimdir?  

2001 yılında Antalya’da doğan Hüseyin Gazi Gül, bağımsız olarak yürüttüğü freelance projeleriyle dikkat çekiyor. Farklı sektörlerden gelen taleplere özgün çözümler sunan Gül, kurumlar için marka kimliği oluşturmanın yanı sıra dijital medya tasarımları ve interaktif içeriklerle de öne çıkıyor. 3D modelleme ve animasyon konusundaki tutkusu, endüstri standardı yazılımları ustalıkla kullanarak etkileyici görseller ve animasyonlar üretmesini sağlamıştır. (HABER MERKEZİ)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Çocuklara çizgi filmle antik kentleri tanıtacak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Çağdaş Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!