Finike’de aday enflasyonu

featured

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Antalya’nın Finike ilçesinde 16 aday başkanlık için yarışıyor.

ÇAĞDAŞ HABER – Antalya’nın Finike ilçesinde 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde 16 aday başkanlık yarışına girdi. CHP’den mevcut Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi’nin aday olduğu seçimlerde, İyi Parti ise eski Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu’nun oğlu Mehmet Dülgeroğlu’nu aday gösterdi. Bir diğer eski Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, AKP’den aday gösterilmemesinin ardından Demokrat Parti’ye geçerek buradan aday oldu. İlçede, Cumhur İttifakı tarafından da MHP’den Cenk Şimşek aday gösterildi.

DSP, DEM, ZAFER, HKP, SP, SAADET…

Bu adayların yanı sıra Anavatan Partisi’nden Ahmet Koç, DSP’den Reyhan Çakır, Yeniden Refah Partisi’nden Şerife Çelik, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) Kamil Dağ, Zafer Partisi’nden Oğuzhan Genç, Halkın Kurtuluş Partisi’nden Boran Alp, Bağımsız Türkiye Partisi’nden İsmail Tarkan Uysun, Hür Dava Partisi’nden Cafer Gündüz, Milli Yol Partisi’nden Melike Çilenker, Demokrasi ve Atılım Partisi’nden Mehmet Selçuk Sazak, Saadet Partisi’nden Selçuk Okur ve Vatan Partisi’nden Hüseyin Alpdündar aday gösterildi.

GEYİKÇİ EN GÜÇLÜ ADAY

Finike’de en güçlü aday olarak CHP’li mevcut Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi olarak gösteriliyor. Yapılan anket çalışmalarında ve memnuniyet araştırmalarında önde çıkan mevcut Başkan Mustafa Geyikçi, geçtiğimiz 5 yıl boyunca yapmış olduğu çalışmalarla büyük takdir kazandı. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in katılımıyla gerçekleştirilen Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına 2 bini aşkın Finikeli’nin katılmasıyla gövde gösterisinde bulunan Başkan Mustafa Geyikçi için şimdiden seçimi kazandı yorumları yapılmaya başlandı. Seçimlerdeki psikolojik üstünlüğü de elinde bulunduran Mustafa Geyikçi, 63 yıl sonra CHP’ye kazandırılan Finike Belediyesi’ni iki dönem üst üste kazanırsa CHP için de bir ilke imza atmış olacak.

NAİL DÜLGEROĞLU CEZADAN DOLAYI ADAY OLAMADI

Daha önce 25 yıl Finike’de Belediye Başkanlığı yapan Nail Dülgeroğlu’nun oğlu Mehmet Dülgeroğlu’nu İyi Parti’den seçime girdi. Eski Başkan Nail Dülgeroğlu, daha önceki yıllarda Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde belediye çalışmalarından dolayı aldığı hapis cezasından dolayı aday olamadı. Aday olamamasının ardından İyi Parti’ye transfer olan oğlu Mehmet Dülgeroğlu’nu belediye başkanı olması için destekleyen Nail Dülgeroğlu, oğlunun seçim kampanyasında da aktif bir rol oynuyor. İyi Parti Finike İlçe Başkanı Mustafa Ulubaş da mevcut Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi’ye destek verdiği için daha önce görevden alınmıştı.

MHP’DEN AKP’YE, AKP’DEN DP’YE

Finike’de önceki dönem belediye başkanı Kaan Osman Sarıoğlu da bu seçimlerde yeniden adaylığını koydu. Önceki dönemde MHP’den seçilerek AKP’ye geçen görev süresinin sonunda da tekrar aday gösterilmeyen Sarıoğlu, bu seçimlerde de ilk olarak AKP’den aday adaylığı başvurusunu yaptı. Cumhur İttifakı tarafından MHP’nin Cenk Şimşek’i aday göstermesinin ardından yine parti değiştiren Osman Sarıoğlu, bu sefer de AKP’den Demokrat Parti’ye (DP) geçerek aday oldu. Siyasetin seyyah isimlerinden biri olan Kaan Osman Sarıoğlu, 2 seçim döneminde 3 parti değiştirmiş oldu.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN ADAYI ŞİMŞEK OLDU

Finike’de Cumhur İttifakı’nın adayı da MHP’den Cenk Şimşek oldu. Aslen Aksekili olan ve Finike’de çok fazla tanınmamasından dolayı İttifak içerisinde de aday gösterilmesi tepkilere yol açtı. (HABER MERKEZİ)

3
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Finike’de aday enflasyonu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Çağdaş Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!