Mahkemeden Gündoğmuş’taki ihaleyle ilgili flaş karar

featured

Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in 10 arsanın satışı ile 3 işyeri ve bir parkın kiralanmasıyla ilgili seçime 5 gün kala yapmak için açtığı ihalenin yürütmesini durdurdu.

Veysi SAĞLAM / ÇAĞDAŞ HABER – ÖZEL

Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinde AKP tarafından yeniden aday gösterilmeyen Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in seçime 5 gün kala 10 arsanın satışı ile 3 işyeri ve bir parkın kiralanmasına yönelik açtığı ihalenin yürütmesi durduruldu. Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi, CHP Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı Nurettin Sönmez’in, CHP Gündoğmuş İlçe Başkanı Mehmet Türker Eren ile birlikte açtığı davada yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

İHALE 25 MART’TA YAPILACAKTI

Gündoğmuş Belediyesi, 10 arsayı satmak, 3 işyeri ve 1500 metrekare büyüklüğündeki parkı ise kiralamak üzere ihale açtı. Gündoğmuş Belediye Başkanlığı’nın 06.03.2024/13 ve 14 sayılı encümen kararlarının altında Özeren’in yerine AKP’den aday gösterilen şu anki encümen üyesi Ali Gülen’in de imzası yer alıyor. Duyurusu yerel basın, internet siteleri ve belediyeye ait ilan panosunda yayımlanan ihale 25 Mart’ta, yani seçime 5 gün kala yapılacaktı.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA VE İPTAL TALEBİYLE DAVA AÇILDI

CHP Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı Nurettin Sönmez, CHP Gündoğmuş İlçe Başkanı Mehmet Türker Eren ile birlikte ihalenin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Antalya Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Gündoğmuş Belediye Başkanlığı aleyhinde açılan dava dilekçesinde, satış ve kiralama ihalesine ilişkin kararın haksız, usulsüz, hukuka ve kamu yararına açıkça aykırı olması gerekçesiyle ihalenin iptali ve yürütmesinin durdurulması talep edildi. Davayı görüşen Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi jet hızıyla yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

İŞTE O KARAR

Oybirliğiyle verilen yürütmeyi durdurma kararında şu görüşlere yer verildi: “Dava konusu işlemin uygulanmakla etkisi tükenecek nitelikte bulunması ve uygulanması halinde telafisi imkansız zararlar doğması nedeniyle, 2577 sayılı Kanun’un 20/A. ve 27’nci maddesi hükmü uyarınca davalı İdarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar yürütülmesinin durdurulmasına, savunma ve ara kararı süresinin (10) gün olarak belirlenmesine, ara karar gereğinin yerine getirilmesinin zorunlu olduğu hatırlatılarak yerine getirilmemesi halinde dosyadaki bilgi ve belgelere göre karar verileceği hususunun bildirilmesine, 22/03/2024 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.”

 

AKP’li Başkan giderayak 14 gayrimenkulü ihaleye çıkardı

5
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mahkemeden Gündoğmuş’taki ihaleyle ilgili flaş karar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Çağdaş Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!