Ali Yılmaz’dan Real AVM plan tadilatını yapan oda başkanına çok sert tepki

ATSO Meclis Üyesi iş insanı Ali Yılmaz, ATSO Meclisi’nde yaptığı konuşmada Real AVM alanıyla ilgili yapılan plan tadilatının altına imza koyan Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Funda Yörük’e çok sert sözlerle eleştirilerde bulunarak çağrı yaptı: “Antalya’da belli odaları ele geçirip rant sağlıyorlar. Real AVM alanına plan tadilatıyla 3 katlı AVM ve 600 daire yapılıyor. Bu plan tadilatını yapan plan müellifi, Şehir Plancıları Odası Başkanı Funda Yörük. Orada bir menfaat çetesi oluşturulmuş. Bu tür parazitlere karşı tavır koymalıyız.”

ÇAĞDAŞ HABER –  Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) dün gerçekleştirilen Ağustos ayı meclis toplantısında büyük tartışmalar yaşandı. ATSO Meclis Üyesi iş insanı Ali Yılmaz da Antalya’da geçenlerde gündeme gelen Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin Real AVM alanıyla birlikte ticari ve konut-ticaret alanına dönüştürülmesiyle ilgili kapsamlı bir konuşma yaptı. Plan tadilatının altında imzası bulunan Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Funda Yörük’e çok sert sözlerle tepki gösteren Yılmaz, ATSO Başkanı Ali Bahar’a da “Bu tür odalara destek vermeyin” uyarısı yaptı.

‘3 KATLI AVM VE 600 DAİRE YAPILIYOR’

Eleştirilerini meclis kürsüsünden yaptığı konuşmayla dile getiren ATSO Meclis Üyesi iş insanı Ali Yılmaz, “Geçen gün bir haber okudum. Eski hal alanı. Kamu alanıydı burası, özelleştirildi. Kamunun bu malı şu anda bir firmaya geçti ve duydum okudum ki 3 katlı AVM ve 600 daire yapılıyor, şehrin göbeğine hançer sokuluyor. Bu konuda ATSO olarak hiçbir şey yapmıyoruz. Bu konuda hiçbir şey yapmıyoruz. Sessiz kalıyoruz, bunu da doğru bulmuyorum. Ve burada acı bir şey var ona değineceğim. Bu plan tadilatını kim yapıyor biliyor musunuz? Yeni adetler var Türkiye’de ve özellikle Antalya’da belli odaları, belli kurumları ele geçirip rant sağlamak. Bu plan tadilatını yapan plan müellifi, Şehir Plancıları Odası Başkanı Funda Yörük. Kırcami’ye dava açan bu kardeşimiz şehrin göbeğine 600 tane daire yapıyor, şehrin ortasına bu planı yapıyor. Bir odanın başına gel, plan tadilatını al, müellifi ol, kenara paranı koy, ondan sonra dava açma, ses çıkarma” dedi.

‘ORADA MENFAAT ÇETESİ OLUŞTURULMUŞ’

ATSO yönetimine de bu odalara destek verilmemesi yönünde çağrı yapan Yılmaz, “Bu tür parazitlere karşı artık abi oda olarak tavır koymamız gerekiyor. Ben sayın Davut Çetin’e de ‘Bu tür odalara yardım etmeyin’ dedim. ‘E işte falan filan’ dedi. Sayın başkan size de söylüyorum bu tür odalara ve özellikle Şehir Plancıları Odası’na yardım ederseniz ben aidatı ödemem, icrayla zor alırsınız. Özellikle Şehir Plancıları Odası’nda hiçbir yardım yapılmamasını istiyorum. Orada bir menfaat çetesi oluşturulmuş. Bana dava da açabilirler. Dava da açsınlar ben ispatlarım. Bu arada Mimarlar Odası Başkanı Hasan Çerçiler de buna karşı çıkmış ve buna dava açacağını söylemiş. Bu kararından dolayı tebrik ediyorum. Ama umarım ‘Bize bir şey düşmedi’ davası olmaz bu. Asıl söylemek istediğim konu da buydu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz belli yerleri ele geçirip buradan menfaat sağlayanları engellemezsek yazıklar olsun. Bize dokunmayan yılan bin yaşasın mantığından kurtulmamız lazım” diye konuştu.

‘ANTALYA’NIN GÖBEĞİNE HANÇER SAPLAMIŞ SEN SAHİP ÇIKIYORSUN’

Daha sonra toplantı salonunda oturduğu yerden aynı konuda bir kez daha konuşan Ali Yılmaz, şunları söyledi: “Real AVM alanında 3 katlı Avm 600 tane dairenin altına imza atmış. Saray’ın müteahhidi ile Kılıçdaroğlu’nun CHP’si biraraya gelmiş orada imar plan tadilatı yapılmış. Bu imar tadilatının altına imza atan Funda Yörük. Olmaz kardeşim olmaz. ŞPO Başkanı bunu onaylayamaz. İş takipçisi kocası var Döşemealtı Belediyesi’nde. Bunları barındırmayın ya… Bunların neyine sahip çıkıyorsun? Antalya’nın göbeğine hançer saplamış sen sahip çıkıyorsun. Bana dava açsınlar ben açık açık söylüyorum. Real alanı kamunun yeriydi. Kamunun yerinden nerelere geliyor?” (HABER MERKEZİ)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
4
_a_rm_
Şaşırmış
Ali Yılmaz’dan Real AVM plan tadilatını yapan oda başkanına çok sert tepki

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Çağdaş Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!