ATSO Başkanı Bahar: Yönetim Kurulu olarak Real AVM plan tadilatını doğru bulmuyoruz

ATSO Başkanı Ali Bahar, Real AVM plan tadilatıyla ilgili iş insanı Ali Yılmaz’ın eleştirileri üzerine açıklama yapan TMMOB’a yanıt verirken yaptığı yazılı açıklamada, “Meclis üyesinin kişisel açıklamaları, odamızın resmi pozisyonunu temsil etmemektedir” dedi. Ancak Bahar’ın meclis toplantısında Ali Yılmaz’a yanıt verirken, “Şehrin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak ve Yönetim Kurulu olarak biz bu plan tadilatını doğru bulmuyoruz” dediği ortaya çıktı.

Veysi SAĞLAM / ÇAĞDAŞ HABER

Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Funda Yörük’ün, Haşim İşcan Kültür Merkezi’ni de ticari alana dönüştüren eski Real AVM alanında hazırladığı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Muratpaşa Belediye meclislerinde kabul edilen imar plan değişiklikleriyle ilgili tartışmalar büyüyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Üyesi Ali Yılmaz’ın 22 Ağustos 2023 tarihli meclis toplantısında kürsüden yaptığı sert eleştirilerle o plan tadilatı yeniden gündeme geldi. İş insanı Ali Yılmaz’ın eski Real AVM alanında 3 katlı AVM ve 600 dairenin yapılacağını açıklayarak, Funda Yörük ve meslek odalarına yönelik eleştirilerine karşı TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu’ndan bir gün sonra yanıt verildi.

‘KİŞİSEL AÇIKLAMALARI, ODAMIZIN RESMİ POZİSYONUNU TEMSİL ETMEMEKTEDİR’ DEMİŞTİ

Yazılı açıklamada ATSO Meclis kürsüsünden konuşan iş insanı Ali Yılmaz’ın adını vermeyen TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu, yapılan eleştirileri “haksız ve mesnetsiz” bularak, söylemleri kınayıp ATSO’dan ‘düzeltici bir açıklama’ beklediğini duyurdu. ATSO Başkanı Ali Bahar da TMMOB’un bu çağrısına anında yazılı açıklamayla yanıt vererek, bu açıklamaların Ali Yılmaz’ın kişisel görüşlerini yansıttığını kaydetti ve “Meclis üyesinin kişisel açıklamaları, odamızın resmi pozisyonunu temsil etmemektedir” dedi.

BAHAR’DAN YILMAZ’A: REAL’İN YERİ KONUSUNDA SİZE KATILIYORUM…

Oysa Meclis Üyesi Ali Yılmaz’ın ATSO Meclisi’nde Real AVM alanındaki plan tadilatıyla ilgili yaptığı eleştirilere ATSO Başkanı Ali Bahar’ın anında yanıt vererek, Ali Yılmaz’ın plan tadilatına yönelik eleştirilerine katıldığını vurguladığı ortaya çıktı. ATSO Başkanı Bahar, mecliste Ali Yılmaz’a verdiği yanıtta şunları kaydetti: “Real’in yeri konusunda size katılıyorum. Zaten trafikten şikayet ediyoruz. Zaten trafik içinde çok sıkıştık. Yeni metropolün dışarıya doğru dönük çalışması gerekiyor. Oradaki plan tadilatını ben doğru bulmuyorum. Eski halinde de AVM idi ve bir katlıydı. Şimdi bambaşka bir hale geliyor. Şehrin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak ve Yönetim Kurulu olarak biz bu plan tadilatını doğru bulmuyoruz.”

ATSO Meclis Üyesi iş insanı Ali Yılmaz, 22 Ağustos 2023 tarihle ATSO Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, eski Real AVM alanında yapılan plan tadilatının altında imzası bulunan Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Funda Yörük’e ve meslek odalarına çok sert tepki göstermişti. İşte o konuşması…

Ali Yılmaz’dan Real AVM plan tadilatını yapan oda başkanına çok sert tepki

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ATSO Başkanı Bahar: Yönetim Kurulu olarak Real AVM plan tadilatını doğru bulmuyoruz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Çağdaş Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!