Antalya’da 60 yeni otobüs bugün hizmete giriyor

Antalya kent merkezinde toplu taşımada kullanılacak 60 yeni otobüs bugün hizmete giriyor. Başkan Muhittin Böcek tarafından Büyükşehir Belediyesi önünde tanıtılan yeni otobüsler ana hatlarda, farklı güzergahlarda hizmet verecek.

Veysi SAĞLAM / ÇAĞDAŞ HABER

Antalya kent merkezinde toplu taşımada kullanılacak resmi plakalı 60 otobüs bugün düzenlenen tanıtım töreninin ardından hizmet vermeye başlıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in kent içi ulaşımla ilgili bugün düzenlediği basın toplantısının ardından yeni otobüslerin tanıtımı yapıldı. Basın toplantısının yapıldığı otelden yeni halk otobüsüne bindirilen basın mensupları, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve kurmaylarıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin önüne getirildi. Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törende bir otobüsü kullanan Başkan Muhittin Böcek, burada gazetecilere otobüslerle ilgili bilgi verdi.

 

‘SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ’

Yeni otobüslerin Antalya’ya hayırlı olmasını dileyen Başkan Böcek, resmi plakalı 60 yeni halk otobüsünün bugün itibariyle Antalya toplu taşıma sisteminde hizmet vermeye başlayacağını söyledi. 2 elektrikli otobüsün ise Akdeniz Üniversitesi Kampusu’nda birkaç ay önce ring seferleri yaparak hizmet vermeye başladığını hatırlatan Başkan Böcek, “62 adet yeni otobüs alarak toplu taşıma sistemimizi güçlendirdik. Toplu taşımada yaşanan sıkıntıları, 62 çevreci yeni otobüsümüzle çözüme kavuşturmuş olacağız” dedi.

‘SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞIYORUM’

Başkan Muhittin Böcek, basın mensuplarının seferlere çıkmayan ve toplu taşımada yaşanan sıkıntılarla ilgili sorularını da yanıtladı. Toplu taşımada özel halk otobüslerinin arıza bildirmesi, seferlere çıkmaması ve otobüs şoförü bulunamaması gibi nedenlerle bazı aksaklıkların yaşandığını kaydeden Başkan Böcek, “Bugün öğleden sonra Antalya’da toplu taşıma temsilcilerinin katılacağı bir toplantı yapacağım. Toplu taşıma sorunlarını yakından bilen birisiyim. Bu sorunların çözümü için çalışıyorum” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’DE BİR İLKİ YAPMAK İSTİYORUM’

Antalya’da toplu taşımada kamu elini güçlendireceklerini de ifade eden Başkan Böcek, şöyle konuştu: “Zamanında esnaflar dairesini, ailesinin yerini her şeyini satarak alındı, özelleştirildi. Ama ben şunu yapmadım Antalya’da bir yer gösterip oradan alacaksınız otobüsleri demedim. En ucuz maliyet neyse sizler de bunları çok iyi biliyorsunuz, 60’a alınacak otobüsü 80’e sattırmadım, hep kamu yararı gözettim. Hep esnafımı kentliyi kentimi düşündüm kendimi düşünmedim, kentliyi düşündüm. Biz buraya tırnaklarımızla geldik. Esnafımızla, emeklimizle, kadınlarımız gençlerimizle geldik. Önümüzdeki süreçte önce bu Antalya’dan başlayacaktır diye düşünüyorum. Otobüsler Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin olmalıdır, hizmeti biz vermeliyiz. Hem vatandaşın ücret konusunda taşınan kıymetli vatandaşlarımızın lehine olacaktır. Belediye bu hizmeti yapmak zorundadır. Ulaşımla ilgili önümüzdeki yıllarda hep birlikte göreceksiniz, taşıyanın taşınanın memnun olduğunu hep birlikte göreceksiniz. Ulaşımın Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de de bir ilki gerçekleştirmek istiyorum.”


Ulaşım ve Planlama Raylı Sistem Daire Başkanı Nurettin Tonguç da 12 metrelik çevreci yeni otobüslerin ana hatlarda kullanılacağını söyledi.

 

Antalya’ya 18 km’lik 4 ve 22 km’lik 5’inci raylı etabı geliyor

6
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’da 60 yeni otobüs bugün hizmete giriyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

1 Yorum

  1. Tam gaz. Yerel seçimler yaklaşıyor. Hizmet sınır tanımıyor.Antalya ulaşımda nefes alsın azcık

    Cevapla
Giriş Yap

Çağdaş Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!